Nieuws

schoolreis groep 3 en 4 Plopsaland

14 juli 2016 - De Wijert - Groep 3 - 4

Dagje naar Plopsaland

Bezoek Rijksuniversiteit Groningen afd. Technische Wetenschappen

31 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

Vandaag hebben we een rondleiding gehad op de Rug. In een grote collegezaal kregen we college van de vader van Bas en Rik. We deden allerlei proefjes. Er werd een flesje de lucht in geschoten en we kwamen erachter dat het flesje gevuld met water nog verder weg gaat.

Daarna kregen we een rondleiding in het laboratorium, waar allerlei machines staan die onderzoek doen naar grafeen. Grafeen is het dunste materiaal dat mogelijk is, slechts 1 atoom dik.

Verder hebben we zelf proefjes mogen doen, een 3d printer in werking gezien. Kortom; we hebben een hele leuke en leerzame middag gehad.

bezoek windmolenpark

25 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

De hub is ongeveer 2,5 meter van doorsnede

25 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

bezoek windmolenpark Eneco

25 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

Vanochtend hebben we de windmolens dan van dichtbij kunnen bekijken. Wat zijn ze groooot!

Kubus project

20 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

Met behulp van de jonge onderzoekers hebben we windvaantjes en windmolentjes gemaakt.

project techniek

18 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

In Helpman 5/6 is de opdracht om dmv hoekprofielen van papier een zo hoog mogelijk gebouw te maken. Michelle, Julie en Maralesi zijn aardig op wegom een gebouw te maken dat het plafond aanraakt.

Kubus project: duurzame energie

13 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

Groep 5/6 locatie Helpman heeft ter voorbereiding op de maquette bouw alvast windmolens ontworpen .

week van het geld

11 maart 2015 - Helpman - groep 5 - 6

Dinsdag is de vader van Bram bij ons in de klas geweest om ons les te geven over geld. We hebben veel geleerd van de geldquiz.

Bij ons in de klas wordt er gespaard voor:

- dubbeldik Donald Duck boek

- FC Groningen tenue

- laptop

- Iphone4

- spacescooter

- het boek Dummie deel 4.

Cultuurmarkt!

13 november 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

De tweede cultuurmarkt is in volle gang! Iedere donderdagmiddag hebben de leerlingen de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan met muziek, dans, handenarbeid of schaken. In de zesde les, dat zal zijn op donderdag 27 november, zijn de ouders van groep 5 t/m 8 van welkom bij de presentatie.

Hiervoor krijgt u nog een uitnodiging!
 

Tuintjes

28 oktober 2014 - De Wijert - groep 5 - 6

Op maandagmiddag 6 oktober zijn we met de hele klas naar de Tuintjes geweest. Na de fietstocht zijn we op zoek gegaan naar ‘paddenstoelen’. Helaas waren er niet veel paddenstoelen. Paddenstoelen houden namelijk van vochtig weer. Na een rondleiding door de tuin kregen we samen met de kinderen van locatie Helpman uitleg over ‘paddenstoelen’. We hebben onder andere geleerd dat paddenstoelen van vochtig weer houden en de vrucht zijn van de zwamvlok. We hebben een leuke en vooral leerzame middag gehad.

Onze voorleeskampioen!

21 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek hebben Lieke, Gertjan en Luna gestreden om de titel Voorleeskampioen van CDBS De Tamarisk locatie Corpus den Hoorn. De winnaar is Luna Dupalo, zij heeft de meeste stemmen gekregen. 

Iedereen bedankt voor het stemmen! 

Begin volgend jaar zal Luna het opnemen tegen andere voorleeskampioenen uit de stad Groningen. 

Chagrijnenspel

6 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 3 - 4

Het chagrijnenspel is een samenwerkingsspel waarbij de leerlingen worden uitgedaagd met elkaar en allerlei materiaal de andere kant van de zaal te bereiken. Als iets of iemand op de grond komt is de hele groep af. De kinderen van groep 3 en 4 hebben dit onder leiding van juf Jorien gedaan! Hieronder het resultaat, en wat waren ze fanatiek!

Samen spelletjes spelen

5 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 3 - 4

De kinderen mochten op donderdagmiddag 25 september gezelschapspelletjes mee naar school nemen. Dit in het kader van 'de Gouden Weken', waarin we werken aan het groepsgevoel en een goede sfeer in de groep. De bedoeling is dat elk kind zich veilig voelt in de groep. Daarnaast is het voor de kinderen een goede manier om te leren hoe ze moeten omgaan met verliezen. Het motto van de middag was: Winnen is niet belangrijk! Als je maar plezier hebt tijdens het spelen van de spelletjes! En dit is heel goed gelukt!

Samenwerkingsopdracht woordenschat

5 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 3 - 4

De kinderen van groep 4 krijgen af en toe een les woordenschat. Afgelopen week ging het over het onderwerp: 'de tuin'. 

In tweetallen mochten de kinderen een placemat gaan maken. Eerst schreven ze zelfstandig op hun eigen kant van het blaadje welke woorden ze konden bedenken. Vervolgens moesten ze overleggen en samen woorden gaan opschrijven in het midden van het blad. Het resultaat van de placemats hebben we klassikaal besproken. 

Buitenlands bezoek

3 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

Afgelopen week kregen bezoek van twee buitenlandse studenten.

Klaudia en Victoria vertelden ons van alles over Slowaakse feesten met de daarbij behorende gebruiken.

Zo weten we nu dat Slowaken voorafgaand aan het Kerstdiner een appel dwars door midden snijden, om te kijken of er een "sterretje" in zit. Als dit het geval is, brengt dat een jaar lang gezondheid en geluk.

Het was een zeer leerzame ochtend.

Sommige kinderen van groep 7 en 8 konden al vragen in het Engels stellen aan de twee studenten, heel knap! 

 

 

Bunkertrefbal

3 oktober 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

Vanochtend, tijdens de gymnastiekles, hebben we bunkertrefbal gespeeld.

Na het bouwen van een stevige schuilplaats werd er in twee team tegen elkaar gestreden.

Op de foto's is het enthousiasme van de leerlingen goed terug te zien!

Post van Jacque Vriens

22 september 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

Twee weken geleden hebben de leerlingen van groep 7 & 8 de opdracht gekregen om een iemand te interviewen buiten de school. In twee- of drietallen gingen de leerlingen opzoek naar een geschikte kandidaat.
Zo werden meneer Menno en juf Jorinde benaderd via e-mail, en ondervroegen een aantal leerlingen hun ouders.

Benyamin en Luna hadden het idee om kinderboekenschrijver Jacque Vriens een aantal vragen te stellen. Zo gezegd, zo gedaan..

Afgelopen vrijdag ontvingen wij een handgeschreven brief terug van de bekende schrijver met daarbij een handtekening en twee boekenleggers.

Sportieve groepsfoto!

22 september 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

Gouden Weken

22 september 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 7 - 8

We zitten midden in de Gouden Weken, de eerste weken van het schooljaar. Deze zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming.

De Gouden Weken worden ingezet om het goud dat je in handen hebt, je leerlingen, in korte tijd te smeden en te kneden zodat er een fijne sfeer in je groep heerst, een heel schooljaar lang.

Een van de opdrachten die we de afgelopen weken hebben uitgevoerd is terug te zien op de foto's. De leerlingen moesten in een groepje beiden muren aanraken, daarbij mochten ze de ballonnen niet aanraken. Een opdracht waarbij een goede samenwerking noodzakelijk is.


 

Vakantielezen en bibliotheekbezoek groep 3/4

21 september 2014 - Corpus den Hoorn - Groep 3 - 4

In de groep 3 en 4 zijn we veel bezig met het lezen van boekjes. De kinderen van groep 4 hebben vorig jaar meegedaan aan het project vakantielezen van de bibliotheek. Ze hebben vlak voor de zomervakantie boekjes mee naar huis gekregen en hebben hier de hele vakantie uit kunnen lezen. Zo voorkomen we een zomerdip wat betreft lezen. Juf Gea van de bibliotheek is vlak na de zomervakantie langs geweest in de klas om over het project te praten. Alle kinderen van groep 4 hebben een diploma gekregen. Ook heeft een leuk prentenboek voorgelezen. 

De kinderen van groep 3 komen nu tot de ontdekking dat ze met de letters die ze geleerd hebben al best veel boekjes kunnen lezen! Daarom zijn we met de hele groep naar de bibliotheek geweest. De kinderen mochten hier twee boekjes per persoon uitkiezen. Deze boekjes hebben we meegenomen naar school. We zijn nu volop aan het lezen! 

Grote Rekendag

2 april 2014 - De Wijert - Groep 1 - 2

Vandaag hebben de kinderen van groep 1 en 2 heel veel gerekend. Het was vandaag namelijk de Grote Rekendag! De kinderen van groep 1 zijn bezig geweest met het plakken van reeksen, stempelen tot 10 en met de kralenplank. De kinderen van groep 2 zijn bezig geweest met sommetjes uitrekenen, terug van 20 stempelen met Tinus de Teltijger, de getalrij invullen en cijfertekeningen. Er zijn zelfs kinderen in groep 2 die al een cijfertekening kunnen maken tot en met 67. Knap hoor!

Naar de bibliotheek!

23 maart 2014 - De Wijert - Groep 1 - 2

In januari zijn de kinderen van groep 1 en 2 naar de bibliotheek geweest. Daar werd het boekje: 'Krrr..okodil' voorgelezen. Wat een spannend boek! Vervolgens mochten de kinderen allemaal een boekje uitkiezen en mee naar school nemen.

ANWB Streetwise

13 februari 2014 - De Wijert - groep 5 - 6

Afgelopen maandag kregen wij les van de ANWB! Zij hebben het gehad over het belang van de autogordel en de remweg van een auto. Tot slot mochten de kinderen zelf ervaren hoe het is om een noodstop te moeten maken. Kortom een zeer leerzame en gezellige ochtend.